7 забележителни места в Италия

Сред множеството места, които могат да се разгледат при посещение на Италия се нареждат стотици исторически, архитектурни, културни забележителности. В кратък списък, подбрахме някои от тях с по-съществените данни за история и артефакти:

1. Канале Гранде намира се във Венеция и е сред най-романтичните символи на цяла Европа. Размерите му достигат 5 м. в дълбочина и 9 м. в ширина. Над самият Канале Гранде има построени множество мостове, свързващи различни сгради и постройки. В тази част на Италия се намира и небезизвестния „Мост на въздишките” и великолепният „Понте Риалто”. Като чудна водна галерия, те пресъздават духа на Венеция.

2. Вулкан Етна намира се в град Сицилия. На височина достига 3323 метра и е най-големият на континента. По данни от историята, той е причина за множество поражения в миналото и е отнел хиляди животи. Предполага се, че вулканът съществува повече от 300 хил. години, а по документи се намира там след Христа.

3. Испански стъпала се разполагат по площада на град Рим. Известни като Тринита дей Монти и Пиаца ди Спания, в краят им се издига чудна църква. Стълбището има общо 138 стъпала, а на тях се намира и красивият пазар за цветя.

4. Лаго Маджоре е архитектурна не на човека, а на природата. Намира се в Алпите, а в него се разполага езеро Лаго Маджоре. Около му се простират чудни, дивите пейзажи от самите Алпи. Езерото достига дълбочина от 372 метра.

5. Площад Сан Марко, отново на територията на Венеция. На него се издига катедрала Сан Марко, висока 43 м., а около й съвременният турист може да поседне в модерно кафене и да отпие глътка италианско кафе.

6. Сикстинската капела, Втикана в Рим е резиденция на папата. Постройката е Храм на Соломон от 15-ти век и е свързвана с великият Микеланджело. В сградата могат да се разгледат чудни рисунки и стенописи.

7. Везувий е вулкан, единствен по рода си. Нмира се в Неапол. Като последна активност е отбелязана годината 1944. На височина достига 1277 метра, а с внушителното си излъчвне и до днес всякаква странни усещания и тръпка у всеки решил да го зърне от близо.